LOADING CLOSE

Afsluiter persbericht

Afsluiter persbericht

Hoe belangrijk is de afsluiter van een persbericht? Hoe verder je komt in een persbericht, des te onbelangrijker je berichtgeving eigenlijk wordt. Toch is de afsluiter van een persbericht absoluut van waarde, maar het zal waarschijnlijk niet meer doorslaggevend zijn. Waarvoor gebruiken we ‘m dan? Dat is een goede vraag. Afsluiter persbericht – twee redenen om ‘m te gebruiken:

  • Er is genoeg relevante tekst dat nog moet worden vermeld.
  • Het is een mogelijkheid je persbericht op een professionele wijze af te sluiten.

 

afsluiter persberichtRelevante tekst voor afsluiter

Het kan gebeuren dat je tijdens het schrijven van een persbericht merkt dat je veel te melden hebt. Doorgaans is dat eigenlijk niet de bedoeling bij een persbericht. Je moet vertellen wat je te vertellen hebt en that’s it! Maar het kan nu eenmaal voorkomen dat het onderwerp van je persbericht veel uitleg behoeft en dat daarom je persbericht wat langer wordt. Dat hoeft geen probleem te zijn.

Zorg er in ieder geval voor dat de belangrijkste informatie over je onderwerp staat vermeld in het bovenste deel van de tekst. Tevens is het belangrijk – wanneer je daadwerkelijk een afsluiter gebruikt – dat je slechts vertelt wat relevant is. Niet relevante tekst is dodelijk voor een persbericht.

 

Goede afronding voor afsluiter

Een schrijver van een persbericht dient zich te beperken tot de kern van het verhaal. Alles wat niet relevant is, moet worden weggelaten. Toch wordt het doorgaans gewaardeerd als je verhaal compleet is. En dat wil zeggen, dat het persbericht een begin en een eind heeft. Vermeld gerust in de afsluiter nog wat algemene informatie over je bedrijf. Maar houd het kort en probeer juist dat te vermelden wat nieuwswaardig is.

Als u graag meer wilt weten over de opbouw van een persbericht, kijk dan eens op Persbericht opbouwNeem voor meer informatie contact op met Peter Kanters.