LOADING CLOSE

Body persbericht

Body persbericht

Nadat u de titel en de lead hebt geschreven, volgt voor de ontvanger in principe het minder interessante deel – de body van het persbericht. Dat wil echter niet zeggen dat het minder belangrijk is. Body persbericht – ofwel gewoon vervolgtekst genoemd – geeft dus letterlijk body aan uw persbericht.

Stel eens voor dat uw persbericht ophoudt na de lead. Dat ziet er niet uit. Technisch gezien kan het allemaal, hoor. Zeker als je persbericht ontzettend veel nieuwswaarde heeft, zou het restant van het bericht overbodig kunnen zijn. Bijvoorbeeld: stel voor dat een bekende Nederlander ernstig ziek is of zelfs overleden is. Tja, wat moet je na deze boodschap dan nog meer vertellen? Dan heeft de rest van het persbericht nauwelijks waarde meer.

 

Wat vertel ik in de body?

Bij het schrijven van een persbericht is de body niet de kern van je verhaal. Maar het is wel degelijk belangrijk. Het kan natuurlijk zo zijn dat de lezer van je persbericht benieuwd is naar het bedrijf achter de lancering van een succesvol product. Daarover zou je bijvoorbeeld iets kunnen schrijven.

body persberichtBij de lancering van een nieuw product of nieuwe dienst heb je in dit deel de mogelijkheid hierover uitgebreid te vertellen. Hoe ben je tot deze uitvinding gekomen? Heb je van tevoren onderzoek gedaan? Hoe lang ben je bezig geweest met de voorbereidingen? Ook dit zijn zaken die goed passen in de body van je persbericht.

Ik kan me een persbericht herinneren van enkele jaren geleden, waarbij het betreffende bedrijf in een eerder stadium een samenwerking was aangegaan met Microsoft. Deze samenwerking had in principe niets te maken met de kernboodschap van het persbericht. Maar deze nevenboodschap gaf wel aan dat het betreffende bedrijf absoluut serieus genomen kan worden. Het gaf dus wel degelijk een meerwaarde aan het persbericht.

Mocht u graag willen zien hoe de body zich weerhoudt tot het gehele persbericht, kijk dan op Persbericht voorbeeld. Neem anders voor meer informatie contact op met Peter Kanters.