LOADING CLOSE

Gratis verspreiding

Gratis verspreiding persbericht

Een gratis verspreiding van uw persbericht – het lijkt een geweldige kans. Op internet tref je diverse mogelijkheden om je persbericht gratis te plaatsen. Maar is het ook zo interessant als het lijkt? We laten u weten wat de voor- en de nadelen zijn van gratis verspreiding van een persbericht. U kunt dan zelf een keuze maken.

 

gratis verspreiding Voordelen gratis verspreiding

Logischerwijs kent het gratis plaatsen van een persbericht één groot voordeel. Namelijk: het kost niets. Maar in alle eerlijkheid, daarmee zijn gelijk alle voordelen benoemd. Het gratis plaatsen – of een gratis verspreiding – van een persbericht op een website zet doorgaans geen zoden aan de dijk. We leggen u uit hoe dat komt.

De page rank van een website is belangrijk. De page rank heeft betrekking op de waarde die zoekmachines hechten aan een bepaalde website of webpagina. Heeft uw website een hoge page rank, dan is de kans op een hoge notering in bijvoorbeeld Google aanzienlijk. Heeft uw website een lage page rank, dan zal de betreffende website niet zo snel een hoge notering in de zoekmachines krijgen.

Uiteindelijk is het ons allemaal te doen om die hoge notering in de zoekmachines. Uw persbericht dient tenslotte wel gevonden te worden. Bij het gratis plaatsen van een persbericht, komt dit persbericht in negen van de tien gevallen terecht op een website met een lage page rank. Zo’n website is lastig vindbaar en ook de zoekmachines hebben moeite om uw persbericht te traceren. De meerwaarde van het gratis plaatsen van een persbericht is dus minimaal.

 

Nadelen gratis verspreiding

In bovengenoemde tekst hebben we eigenlijk al het grote nadeel benoemd. Het gaat om de vindbaarheid. De vindbaarheid bij het gratis persbericht plaatsen is te verwaarlozen. Stel toch voor dat u veel moeite hebt gedaan een mooi persbericht te schrijven, en dan plaatst u hem op een site die nauwelijks vindbaar is. Zonde van uw mooie persbericht.

Het aanvankelijke voordeel – gratis plaatsen – wordt al gauw een enorm nadeel. In bijna alle gevallen is uw persbericht totaal kansloos als u hiervoor kiest. Ben bereid iets uit te geven aan betaalde verspreiding. In Nederland zijn er een paar persbureaus die dat heel goed voor u kunnen regelen.

U kunt natuurlijk kiezen voor persbureau ANP als verspreider van uw persbericht. Maar realiseer u dan wel dat u dan meteen enkele honderden euro’s kwijt bent. Ook bij ons kunt u terecht voor uw plaatsing. Wat kunnen wij voor u doen?