LOADING CLOSE

Internationale verspreiding

Internationale verspreiding persbericht

Het kan natuurlijk zijn dat je Nederland te klein vindt. Het kan ook gebeuren dat Nederland gewoon je afzetmarkt niet is. Dan kan een internationale verspreiding van je persbericht wonderen doen. Waar moeten we in dat geval rekening mee houden?

  • Kan ik gewoon vanuit Nederland een internationaal persbericht verspreiden?
  • Kan ik dat gewoon in het Nederlands aanleveren?
  • Kan ik bepalen in welk land het wordt verspreid?
  • Bij wie kan ik terecht voor een internationale verspreiding?

 

internationale verspreiding persberichtInternationale verspreiding vanuit Nederland

Het is tamelijk eenvoudig om vanuit Nederland een persbericht internationaal te distribueren. U moet zich echter wel realiseren dat de tarieven totaal afwijkend zijn van de tarieven die gelden voor een verspreiding in Nederland. Dat komt omdat we te maken hebben met buitenlandse persbureaus die allemaal hun eigen tarieven kennen. Kies een goed Nederlands persbureau – dat hoeft niet de duurste te zijn – en zij voeren het werk voor u op een professionele wijze uit.

 

Kan ik dat persbericht gewoon in het Nederlands aanleveren?

Natuurlijk. Dat is geen enkel probleem. Mocht het zo zijn dat u vloeiend de taal beheerst van het land waarin het persbericht moet worden verspreid, vertaal het dan zelf. Dat scheelt in de kosten. Een internationale verspreiding kost doorgaans flink wat geld. Zelf een persbericht schrijven – al dan niet in een vreemde taal – kan daarom financieel interessant zijn.

 

Kan ik bepalen in welk land het wordt verspreid?

U hebt eigenlijk altijd in alles de vrije keuze. Of u nu branchegericht, regionaal of internationaal verspreidt, de mogelijkheden zijn enorm. Maar altijd geldt: bepaal goed wat de doelgroep is en in welk land deze doelgroep zich bevindt. Een verspreiding in België is bijvoorbeeld aanzienlijk minder kostbaar dan in Kenia of Rusland. Uw persbureau kent de ins en outs van het internationaal distribueren. Vraag ernaar en zij helpen u verder.

 

Bij wie kan ik terecht voor een internationale verspreiding?

Voor een internationale verspreiding van uw persbericht kunt u bij meerdere persbureaus terecht. Nederland kent enkele persbureaus die het gehele traject op zich nemen. Dat wil zeggen:

 

internationale verspreiding persberichtKortom, het lijkt een hele klus om een persbericht in het buitenland te verspreiden. Het valt allemaal best mee. Kies een persbureau – bijvoorbeeld I-Press Nederland – dat een uitgebreide kennis heeft van het verspreiden van persberichten. Neem met ons contact op en wij adviseren u geheel vrijblijvend.

Tip: neem de tijd om eens wat persbureaus te vergelijken. U zult zien dat sommige persbureaus extreem duur zijn. En waarom? Waarom vraagt het ene persbureau het viervoudige voor een bepaalde opdracht? Ook wij begrijpen dat niet. I-Press Nederland levert kwaliteit tegen betaalbare tarieven. Kijk hier voor de kosten.

Gaat u uw persbericht internationaal verspreiden? Wellicht is het een idee even te checken of uw persbericht voldoet aan alle normen en regels. Wij willen dat graag voor u doen. U kunt ook even kijken op de pagina Persbericht voorbeeld en de daaronder hangende pagina’s. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Peter Kanters.