LOADING CLOSE

Wat is een goed persbericht?

Wat is een goed persbericht?

Gaat u zelf een persbericht schrijven, of kiest u voor een professionele tekstschrijver? Als u enige ervaring hebt in het schrijven van teksten, is het zeker mogelijk om zelf een goed persbericht te schrijven. Het is echter wel erg belangrijk dat u rekening houdt met de volgende factoren:

  • Schrijf het persbericht volgens de huidige regels en normen.
  • Zorg voor voldoende nieuwswaarde.
  • Verspreid het persbericht onder relevante journalisten en media.
  • Heb aandacht voor nazorg.

wat is een persbericht

Een goed persbericht – regels en normen

Journalisten willen dat het persbericht volgens een bepaalde opmaak geschreven is. Voldoet een persbericht niet aan deze opmaak, wordt het persbericht vaak niet opgepikt. Het is dus van essentieel belang dat de opbouw van het persbericht aan de wensen van de journalisten voldoet.

Een goed persbericht – nieuwswaarde

Voldoende nieuwswaarde kan bepalend zijn voor een succesvol persbericht. Als een journalist nieuwswaarde in het persbericht ziet, zal hij eerder geneigd zijn om het te publiceren. Soms bevat de boodschap die u wilt verspreiden onvoldoende nieuwswaarde. Een schrijver van persberichten kan er dan voor kiezen om het persbericht van wat extra nieuwswaarde te voorzien.

Een goed persbericht – de verspreiding

Natuurlijk kunt u er voor kiezen om het persbericht zelf te verspreiden. Het is echter de vraag of dit wel verstandig is. Komt het persbericht dan terecht bij de relevante journalisten en media? Beschikt u bijvoorbeeld over de juiste adressen van journalisten? Wij, van I-Press Nederland, beschikken over de e-mailadressen van alle journalisten in Nederland.

Een goed persbericht – nazorg

Nadat een persbericht is geschreven en verspreid, kunnen we alleen nog invloed uitoefenen door middel van nazorg. Een telefoontje achteraf kan wonderen doen. Dat extra beetje aandacht voor het persbericht, kan net het verschil maken.

U merkt het, een goed persbericht schrijven is misschien toch niet zo eenvoudig. Wilt u er zeker van zijn dat uw persbericht op de juiste wijze wordt geschreven en verspreid? Neem dan gerust contact met ons op. I-Press Nederland heeft al vele jaren ervaring in het schrijven en verspreiden van persberichten.

 

Geef een reactie