LOADING CLOSE

Nieuwswaarde

Persbericht nieuwswaarde

Hoe bepalend is de nieuwswaarde voor het uiteindelijke succes? Het succes valt of staat in veel gevallen met de hoeveelheid. Toch is het niet altijd gemakkelijk om te bepalen of een persbericht nieuwswaardig is of niet. Laat het checken door een professional, want uiteindelijk is het bepalend voor het succes van uw persbericht.

Hebben we er zelf invloed op? Kunnen we met onze manier van schrijven ervoor zorgen dat het persbericht aantrekkelijker lijkt dan het daadwerkelijk is? Kortom, is het mogelijk om de media te bespelen? We geven antwoord op uw vragen aan de hand van:

  • Persbericht nieuwswaarde hoog
  • Persbericht nieuwswaarde laag

 

nieuwswaarde persbericht Veel nieuwswaarde

Het is mooi als u een persbericht hebt dat van zichzelf al over veel nieuwswaarde beschikt. Dat kan bijvoorbeeld met het onderwerp te maken hebben. Gaat het bijvoorbeeld over ebola of de nieuwste aankoop van Ajax of Feyenoord? Dan bereikt u – zonder dat u daarvoor veel moeite hoeft te doen – snel de mensen die interesse hebben in uw onderwerp. We hoeven daar dan geen extra moeite voor te doen.

 

Weinig nieuwswaarde

Het wordt een stuk moeilijker om publiciteit te genereren als uw persbericht minder nieuwswaarde heeft. Wat doen we dan? Wij kijken met u mee en informeren u vrijblijvend over de goede en minder goede aspecten van uw persbericht. U hoeft het dus niet alleen te doen. Wat gaan we doen als we tot de conclusie komen dat uw persbericht te weinig nieuwswaarde heeft? We kunnen wel iets doen, maar niet alles.

Voor ons is het belangrijk dat uw persbericht geloofwaardig overkomt. Het omgooien van uw persbericht om maar enige nieuwswaarde toe te voegen is niet verstandig. Het schrijven van een persbericht kan echter dusdanig gebeuren, dat het voor de journalist interessanter wordt om te lezen. Bespelen van de media is dus tot op een bepaalde hoogte mogelijk. Hoe we dit exact gaan doen, valt niet direct uit te leggen. Als u ons uw persbericht toestuurt, kunnen wij bepalen of uw persbericht geschikt is om het nieuwswaardiger en dus interessanter te maken voor de journalisten en de media.

 

Wilt u graag dat wij uw persbericht optimaliseren? Laat het ons weten. Dan hebt u morgen al een passend advies in huis. Hebt u nog andere vragen? Stel ze gerust aan Persbureau I-Press Nederland.