LOADING CLOSE

Persbureau ANP

Persbureau ANP

Het verspreiden van persberichten kan op verschillende manieren plaatsvinden. Het kan gebeuren via het alom bekende persbureau ANP. Ook andere opties zijn mogelijk, bijvoorbeeld via ons eigen persbureau I-Press Nederland. De keuze van het persbureau is doorgaans afhankelijk van een aantal zaken. We zetten ze eventjes voor u op een rij:

  • Financiële afweging
  • Het belang van het betreffende persbericht
  • De mogelijkheden die een persbureau biedt

 

Op deze pagina concentreren we ons op het persbureau ANP. We horen het zo vaak voorbij komen, als we het dagelijkse nieuws volgen. In Nederland is het ANP veruit de grootste organisatie als het gaat om het verspreiden van persberichten.

 

persbureau anp

Persbureau ANP – financiële afweging

Als u voor een dubbeltje op de eerste rij wilt zitten, dan is het ANP absoluut geen goede partner voor u. Zij zijn veruit de duurste organisatie als u uw persbericht wilt laten schrijven en verspreiden. Het schrijven van een persbericht kost bij het ANP al zo’n 340 euro. Wij vinden dat het laten schrijven van een persbericht door het ANP geen enkele meerwaarde heeft. De benodigde kennis hebben ze absoluut, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar er zijn er meer in Nederland die over deze kennis beschikken. Wij – I-Press Nederland dus – schrijven uw persbericht al voor 125 euro.

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het verspreiden van een persbericht via het ANP u wél een meerwaarde biedt. Nagenoeg elke Nederlandse journalist heeft de gehele dag de site van het persbureau ANP ‘openstaan’. Men wil natuurlijk het nieuws niet missen, op geen enkel moment van de dag.

Als men kiest voor het ANP als verspreider van uw persbericht, krijgt het de volle aandacht. U koopt als het ware nieuwswaarde. Feit is wel dat u daarvoor behoorlijk in de buidel moet tasten. Voor een algemene verspreiding betaalt u sowieso ongeveer 400 euro. Wilt u graag branchegericht verspreiden of zelfs een afbeelding meesturen, dan komen daar nog eens behoorlijk wat kosten bij. De totale kosten kunnen gemakkelijk oplopen tot zo’n 1000 euro.

Belang van betreffend persbericht

Hoe belangrijk is het persbericht voor u? Het lijkt een overbodige vraag, maar is het zeker niet. Wilt u graag dat mogelijk heel Nederland kennis neemt van uw persbericht, dan is het ANP de beste optie. U kunt zelf ook een rekensom maken. Wat gaat het mij opleveren als mijn nieuws ook daadwerkelijk nieuws wordt? Als u ervan overtuigd bent dat het u omzet gaat opleveren, dan zijn de kosten snel terugverdiend.

Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat het belang van uw persbericht niet zo groot is. Bijvoorbeeld: uw bedrijf dient formeel te melden dat een nieuw lid in de Raad van Commissarissen heeft plaatsgenomen. U vraagt zich af of het nodig is dat heel Nederland dat dient te weten en of de lezer het interessant vindt. Op zo’n moment kunt u kiezen voor een andere en goedkopere aanbieder dan het ANP.

 

Mogelijkheden van een persbureau

Elk Nederlands persbureau kan doorgaans de algemene verspreidingen in Nederland keurig verzorgen. Ook voor de branchegerichte verspreidingen beschikken de meeste persbureaus over de juiste informatie. Het wordt al anders als bijvoorbeeld de verspreiding internationaal dient plaats te vinden. Een persbureau dient dan connecties te hebben met buitenlandse persbureaus. In dit soort gevallen is het ANP uitermate geschikt. Zij beschikken als geen ander over de benodigde connecties. Maar u begrijpt wellicht dat u ook daarvoor over een goed gevulde beurs dient te beschikken.