LOADING CLOSE

Regionale verspreiding persbericht

Regionale verspreiding persbericht

Uw persbericht kan op verschillende manieren verspreid worden. Naast branchegerichte en algemene verspreiding kunnen we het persbericht ook regionaal verspreiden. Vaak geven ondernemers de voorkeur aan algemene verspreiding. Dit is echter niet altijd de meest logische keuze. Afhankelijk van het product of de dienst, is het vaak zelfs veel gunstiger om voor regionale verspreiding te kiezen. Als iedereen zou kiezen voor algemene verspreiding, worden journalisten overspoeld met persberichten. De kans dat uw persbericht over het hoofd wordt gezien, neemt hierdoor alleen maar toe.

lead-persbericht

Regionale verspreiding persbericht – wat is de waarde?

“Hoe meer mensen mijn product kennen, hoe meer ik verkoop”, horen we veel terug. Als ondernemer is men snel geneigd om groot te denken en daarom voor algemene verspreiding te kiezen. Dit is logisch en in sommige gevallen is dit ook de beste optie. In veel gevallen is regionale verspreiding echter een betere keuze. Een klein bouwbedrijf uit Limburg wil bijvoorbeeld liever in het zuiden van het land haar diensten aanbieden, terwijl de fietsenmaker uit Groningen zijn bekendheid voornamelijk zoekt in het noorden van het land. De keuze van verspreiding is dus erg afhankelijk van het gewenste resultaat. De regionale verspreiding kan verzorgd worden per:

  • Specifiek postcodegebied
  • Gemeente
  • Provincie

De binding met de regio

Vaak wordt regionale binding onderschat. Het geluk wordt vaak ver van huis gezocht. Een bericht over een bedrijf uit de eigen regio wordt echter vaker gelezen. Al is het maar omdat je dat bedrijf kent omdat je er regelmatig langskomt. Het klinkt niet alleen vertrouwd, maar het roept dan toch ook een bepaald gevoel van vertrouwen op. Een Brabander vindt een bericht over een bedrijf uit bijvoorbeeld Friesland of Groningen vaak minder interessant dan een soortgelijk bericht van een bedrijf uit Brabant.

Vanuit regionale verspreiding kan het product natuurlijk alsnog landelijke bekendheid krijgen. Als het product regionaal een succes wordt, zal dit buiten de regio ook niet onopgemerkt blijven. Neem gerust contact met ons op. Wij, van I-Press Nederland, zullen u vrijblijvend van professioneel advies voorzien. Samen met u kunnen we bekijken wat uiteindelijk de meest geschikte manier van verspreiden is.

Geef een reactie


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/kanters/domains/persberichtenschrijven.nl/public_html/wp-content/plugins/kebo-twitter-feed/inc/get_tweets.php on line 257