LOADING CLOSE

Social media en uw persbericht

Social media en uw persbericht

Sociale media en uw persbericht

Door de sociale media te gebruiken kunt u eenvoudig extra publiciteit genereren. De nieuwswaarde van uw persbericht krijgt op die manier een extra boost. De toegevoegde waarde van sociale media is de laatste jaren enorm toegenomen. Als u naast de traditionele verspreiding gebruikmaakt van bijvoorbeeld Facebook en Twitter, zal uw persbericht nog eerder opgepikt worden. Waarom zou u deze kans onbenut laten?

sociale-media

De juiste zoekwoorden

Het plaatsen van zoekwoorden op de juiste manier is erg belangrijk voor uw persbericht. Deze zoekwoorden zorgen er voor dat uw tekst beter vindbaar is op het internet. Bij het schrijven van een persbericht dient u op de volgende zaken te letten:

  • Schrijf de zoekwoorden die voor u belangrijk zijn op de juiste plaats in de tekst
  • Plaats niet teveel, maar ook niet te weinig zoekwoorden

Op deze manier is het mogelijk om een hogere positie in zoekmachines, zoals Google te verkrijgen. Daarnaast vergroot het de kans op een hit, of een link in de sociale media.

SEO schrijven

Zoals hierboven vermeld, dient u ervoor te zorgen dat de zoekwoorden op de juiste manier in de tekst geplaatst zijn. Dit wordt ook wel SEO schrijven genoemd. SEO staat voor Search Engine Optimalization. In het Nederlands vertalen we dit als zoekmachineoptimalisatie. We schrijven het persbericht zoekmachinevriendelijk en uw persbericht is dus beter vindbaar op het internet. Vooraf moet wel duidelijk zijn welke zoekwoorden voor het persbericht belangrijk zijn. De juiste manier van schrijven beïnvloedt de positie in zoekmachines zoals Google.

Op internet wordt er veel geschreven over SEO. Het is niet moeilijk, maar het is wel noodzakelijk het op een juiste wijze toe te passen. Benader ons gerust voor extra informatie. Vrijblijvend bekijken wij van I-Press Nederland samen met u wat de mogelijkheden zijn. Uitgebreidere informatie over het gebruik van zoekwoorden in de sociale media vindt u terug op de pagina Social media.

Geef een reactie