LOADING CLOSE

Sociale media

Het nut van sociale media

Middels sociale media is het mogelijk de nieuwswaarde van uw persbericht aardig op te krikken. De rol van sociale media zijn tenslotte enorm. Twitter en Facebook overvleugelen de traditionele media; u ontkomt er simpelweg niet aan. Dus als u een persbericht wilt verspreiden, moet u absoluut gebruikmaken van de mogelijkheden die deze sociale media u bieden. Wij proberen u uit te leggen hoe een traditioneel persbericht gemakkelijk kan samengaan met de huidige sociale media.

 

sociale mediaSociale media verhogen kansen persbericht

Elders op deze website spraken wij al over het plaatsen van zoekwoorden in een tekst. Ook bij het schrijven van een persbericht is het noodzakelijk dat deze zoekwoorden op een juiste manier worden geplaatst. Dat wil zeggen:

  • het schrijven van zoekwoorden op de juiste plaats in de tekst
  • het schrijven van het minimale én maximale aantal zoekwoorden

 

Waarom plaatsen we zoekwoorden? Met deze zoekwoorden – ook wel trefwoorden genaamd – is onze tekst vindbaar op internet. Het plaatsen van de zoekwoorden is dus geschikt voor:

  • het verkrijgen van een hogere positie in de zoekmachines
  • het verkrijgen van een link – of een hit – in de sociale media

 

Sociale media – een voorbeeld

De heer Jansen is voor zijn keuken op zoek naar een tegelzetter. Hij kijkt op Twitter en voert daar het zoekwoord ‘tegelzetter’ in. Vervolgens krijgt hij een reeks resultaten te zien, waarin het zoekwoord ‘tegelzetter’ is geplaatst. Dat kunnen advertenties zijn, maar dus ook persberichten die de afgelopen tijd over dat onderwerp zijn geschreven. Daar kan dus ook uw persbericht tussen zitten.

Misschien hebt u deze website wel gevonden via de sociale media. Dat maakt dan meteen duidelijk dat het belang van de sociale media enorm groot is. Het plaatsen van zoekwoorden is niet moeilijk, maar u moet het wel correct doen. Gebeurt dit niet op de juiste wijze, dan is het effect minimaal. Sterker nog, als u bijvoorbeeld het zoekwoord te vaak plaatst in uw tekst, kunnen de zoekmachines uw artikel afkeuren en komt het zeker niet hoog in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google.

Bent u benieuwd hoe wij zoekwoorden plaatsen in uw persbericht? Laat het ons weten. We geven graag onze geheimen prijs en laten u zien hoe het moet. Het is niet moeilijk, maar u dient zich nu eenmaal aan een paar regeltjes te houden. Neem anders ook eens kijkje op Persbericht voorbeeld. Daar ziet u hoe een professioneel persbericht eruit komt te zien.