LOADING CLOSE

Wordt mijn persbericht altijd geplaatst?

Wordt mijn persbericht altijd geplaatst?

Hierover bestaan dikwijls misverstanden. Na de verspreiding van een persbericht is het niet vanzelfsprekend dat het wordt geplaatst in een krant, magazine of op een nieuwssite. De vraag “Wordt mijn persbericht altijd geplaatst?” moet dus ontkennend worden beantwoord.

 

wordt mijn persbericht altijd geplaatstUw persbericht wordt niet altijd geplaatst

Laten we hierover in hemelsnaam duidelijk zijn. Hoe komt het toch dat veel mensen verwachten dat een persbericht altijd wordt geplaatst? Het blijft een raadsel. Wellicht heeft het iets te maken met de tarieven die men doorgaans hanteert voor het verspreiden en schrijven van een persbericht en het daarbij behorende verwachtingspatroon. Blijkbaar verwachten potentiële opdrachtgevers dat voor het bedrag dat men dient te betalen tevens plaatsing is gegarandeerd.

Als we het dan toch over tarieven hebben, onze tarieven – die van I-Press Nederland – zijn aanzienlijk lager dan bij onze concurrenten. Heeft dat een specifieke reden? Ja, dat heeft vooral te maken met het gegeven dat wij kwaliteit willen koppelen aan betaalbaarheid.

 

Kan ik plaatsing afkopen?

In de loop van de jaren hebben we gemerkt dat plaatsing van je persbericht in sommige gevallen te koop is. We betreuren dat ten zeerste. Wij vinden dat plaatsing van je persbericht moet gebeuren op basis van de nieuwswaarde, de kernboodschap van je persbericht dus. Zo hebben we weleens vernomen dat opdrachtgevers na plaatsing van het persbericht worden gebeld door het programma Hart van Nederland van SBS6. Voor een item in de uitzending dient dan grof betaald te worden. Dus ja, in sommige gevallen is publiciteit gewoon te koop.

Kortom, als het gaat op de manier zoals het hoort, is plaatsing afhankelijk van de structuur van uw persbericht en nog meer van de nieuwswaarde ervan. Bent u benieuwd naar hoe een persbericht eruit komt te zien? Kijk eens op Persbericht voorbeeld. Voor uw andere tekstuele opdrachten kunt u terecht bij onze dochteronderneming De Schrijfdokter. Wij kijken vrijblijvend naar uw teksten en geven u een passend advies.