LOADING CLOSE

Wordt mijn persbericht geplaatst?

Wordt mijn persbericht geplaatst?

Als u veel tijd heeft besteed aan het schrijven van een persbericht, wilt u natuurlijk dat het geplaatst wordt. Zekerheid hierover kunnen we u helaas niet geven. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat na het persbericht versturen, het geplaatst wordt op een nieuwssite of in een krant of magazine. De journalist die het persbericht ontvangt, beslist uiteindelijk zelf of hij het persbericht gaat plaatsen.

I-Press Nederland beschikt echter over de mailadressen van alle relevante journalisten. Als u het verspreiden van het persbericht aan ons over laat, kan er wat dat betreft niets fout gaan. Die zorg kunnen we voor u in ieder geval al wegnemen.

nieuwswaarde-persbericht

Is plaatsing te beïnvloeden?

We kunnen de kans dat het persbericht geplaatst wordt, wel vergroten. Garanderen kunnen we het echter niet. Het is natuurlijk de bedoeling dat het persbericht opgepikt wordt door journalisten. Zij kunnen ervoor zorgen dat uw persbericht geplaatst wordt. Daarom is het van belang dat het persbericht op de juiste manier geschreven is. Dit vergroot immers de kans dat het persbericht opgepikt wordt. De volgende richtlijnen zijn erg belangrijk:

  • Schrijf het persbericht volgens de huidige regels en normen. Hier hechten journalisten veel waarde aan.
  • Zorg dat het persbericht wordt verspreid onder relevante journalisten.
  • Het persbericht moet voorzien zijn van voldoende nieuwswaarde.
  • Nazorg kan belangrijk zijn, een simpel telefoontje kan het verschil maken.

Vanzelfsprekend kunnen wij, van I-Press Nederland, u helpen het persbericht op de juiste manier te schrijven en te verspreiden. Neemt u hiervoor gerust een kijkje op de pagina persbericht verspreiden op deze website.

Nieuwswaarde creëren

De hoeveelheid nieuwswaarde van het persbericht is erg bepalend. Het persbericht zal door een journalist niet verspreid worden, wanneer hij er geen nieuwswaarde in ziet. Nieuwswaarde creëren is vanzelfsprekend niet nodig als het persbericht al over de nodige nieuwswaarde beschikt. Lastiger is het als het persbericht weinig of geen relevante nieuwswaarde heeft. Aan het persbericht moet dan nieuwswaarde worden toegevoegd.

Bespeel de media met het toevoegen van nieuwswaarde. Maar zorg er wel voor dat het persbericht zijn geloofwaardigheid niet verliest. Het is niet eenvoudig om uit te leggen hoe we dit precies doen. U kunt echter geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. We kunnen dan, samen met u, bekijken hoe we uw persbericht van extra nieuwswaarde kunnen voorzien.

Geef een reactie


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/kanters/domains/persberichtenschrijven.nl/public_html/wp-content/plugins/kebo-twitter-feed/inc/get_tweets.php on line 257